вівторок, 9 червня 2009 р.

Samsung m 3510 - конкурент 5310


Те, що цей телефон дійсно признали «музофоном з тупою клавіатурою» це гірка правда. Ті, хто хоч раз мали цей телефон у руках можливо вже догадалися, що це Samsung m3510 – телефон з гидкою клавіатурою. Притому у компанії Самсунг на даний час нема так багато музичних телефонів, як наприклад у Sony Ericsson, які з останнього часу взагалі почали вести фото-музо лінійку Walkman, це я маю на увазі SE W902.Апарат має доступну ціну, але він не виправдав очікувань.Samsung m 3510 на вигляд виглядає просто і яскраво, своїми оранжевими вставками (щось мені нагадує колір запозичили у SE),це округлий моноблок, а з рештою ви бачите все на фото.
Загалом дизайн мені сподобався і це перемагає страшне управління. Корпус дуже іміджевий і стильний, це я суджу хоча б з того, що товщина його 9,9 мм, а це дуже великий плюс (але до рекордсмена Samsung U100 ще далеко).Вага також не смартфонівська – 68 грам, судіть самі, чи потрібен вам телефон, який ви навіть не будете відчувати в кишені, коли звикнете, аде це також вважається великим плюсом.
Музичність цієї моделі вказує не тільки фронтальна панель, але й бокові торці. На них нема кнопки камери, натомість кнопка запуску плеєра досить зручна у користуванні, але я вважаю, що в деяких Walkman вона таки розміщена у кращому положенні. Камера тут дійсно виконує додаткову функцію і має всього два мегапікселі, що стало звичкою не лише «Волкменів», але й XpressMusic. Думаю, що всім зрозуміло, що спалаху тут навіть не передбачалося.
Мені особливо сподобався 3,5 мм вихід. Він розміщений на верхньому торці телефону, тож користуватися ним досить зручно. Заглушка цього виходу також досить хороша. Для виходу фірмових навушників, зарядки та дата кабеля всього один вихід, але його я вважаю вистачає (нагадаю, що у “Волкменах” використовується тільки один Starport і навіть нема 3,5 мм виходу).
На відміну від всього здешевленого пластику і дуже маленьких металевих вставок (якщо кладете, то кладіть великі, щоб відчувався метал!!!) дисплей вийшов люксового класу. Діагональ його 2 дюйми і неймовірно хороша яскравість. Всього дисплей підтримує 16 мільйонів кольорів і має одне з стандартних розширень 320х240.
У звучанню є недолік, що нема стерео динаміків, але є нова цікава функція: запис музики з FM-радіо. FM-радіо досить просте, як і MP3 плеєр. Є пам’ять на 50 станцій і RDS.Функція RDS використовується у всіх телефонах Sony Ericsson і майже завжди відіграє роль у назві станцій, а на цьому телефоні вона просто необхідна, адже перейменовані знайдені станції неможливо, тому треба орієнтуватися по частоті.Хорошим музичним плюсом є окремі клавіші управління плеєром, але як я вже казав ними вкрай незручно користуватися, тому завжди навігація по меню і керування музики викликає дискомфорт, адже одні кнопки заважають іншим. Керування музикою у просторі не дуже масова функція, а при тому, що «Нокія» цієї функції не використовує, то це прямий конкурент якомусь “Волкмену” з Shake Control. Вперше ця функція застосувалась у плеєрах SanDisk, пізніше у “Волкменах”, ну а тепер самі бачите результат. Це може означати тільки одне, ця технологія пошириться дуже швидко і скоро кожен телефон буде підтримувати цю функцію.
Самсунг завжди придає увагу на довге і якісне звучання, тому апарат оснащений батарейкою, за допомогою якої можна слухати музику 8-9 годин. Це не може не радувати, кожен меломан хоче, щоб музика звучала якнайдовше. Унікальна функція, яка точно не буда ще ні в одному музо фоні, це швидкий виклик диктофона. Зразу вискакує питання навіщо?. Адже диктофон стара і не дуже використовувана функція в телефонах, а справжні меломани думаю не дуже захочуть, щоб коли вони натискали кнопку плеєра вискакували дві функції : плеєр і диктофон. Після довгого використання, якогось меломана це може нервувати. Ну, але це прошивка, можливо її можливо якось змінити. Ну думаю всім зрозуміло, що функція переключання у просторі працює за допомогою акселерометра. Тож у телефоні навіть установлені ігри, якими потрібно керувати за допомогою акселерометра. Також є хороша функція скидання дзвінка, просто переверніть телефон і дзвінок буде скинений.
Головне, що варто пам'ятати про Samsung M3510 — це те, що він поєднує в собі приємний звук, оригінальні, нехай і далеко не всім потрібні функції керування рухом, приємну зовнішність і доступну ціну. Обійдеться апарат у дещо більше тисячі гривень, при цьому за якістю відтворення він не поступається дорожчим аналогам, а в комплекті йде картка пам'яті об’ємом один гігабайт, так що насолоджуватися можливостями телефону можна буде відразу ж — досить просто скопіювати в пам’ять апарата улюблені мелодії.

КОНКУРЕНТИ
Думаю всім зрозуміло, що це хороша XpressMusic і Walkman. Як бачите на фото це NOKIA 5220 і можливо вже трохи застарілий Walkman, але зате його ціна тепер дорівнює вище наведеним моделям. Це SE w880. Всі ці телефони по-справжньому музичні і мають хороший тонкий дизайн. До цих телефонів належать також і NOKIA 5310, і LG KM330, і MOTOROLA E8, але вони трохи дорожчі, тому я вважаю достойні конкуренти є ці. Музо фони на Symbian ще довго не будуть популярніші за тонкі музофони, тому NOKIA 5700,5320 і SAMSUNG I450, поки що ще не такі популярні. Тонкий дизайн і якісний звук бере своє, а вище наведені смартфони ясно що набагато дорожчі. NOKIA 5630 взагалі не можна рівняти, це найпотужніший на даний момент музо фон, і він тільки починає ставати на шлях «музичний смартфон», але його ціна на порядок вища.

Немає коментарів:

Дописати коментар