неділю, 20 грудня 2009 р.

Nokia отсаннім часом, шось дуже сильно багато всього мутить

Найновішою чудирнацькою заявою Нокії, вияивлось ніщо інше, як 2-SIm телефон. Так Нокія збирається випустити 2-SIm, а потім ще й смартфон на Сімбі 9.4. Якщо вона випустить смартфон, це буде дуже хороша штука, адже на сьогодніщній день існує всього один телефон з двома GSM модулями, який підтримує 3G, це Acer (E-Ten) DX900.
Попереднія заяви Nokia також неймовірно чудернацькі.
Nokia N-Series більше ніколи не випустить смартфон на Symbian, все буде на Maemo. Хоча є інша заява, яка просто противорічить цій, Нокія випустить один Maemo комунікатор у 2010 році. Ну добре, нехай, таке можливе, але як ми знамо у Нокії неофіційно анонсувалася Nokia N87 (Прямий конкурент Sony Ericsson Satio) і вона обов'язково має працювати на Symbian 9.4 з новим інтерфейсом, що ж на це сказала Нокія? А сказала, що це буде або вийнятком, або ж анонс не справдиться і цим єдиним комунікатором на Maemo стане N87. Але ці заяви порівняно квіточки, порівняно з тим, що Нокія подає в суд.
Останнім часом Nokia дуже сильно почала подавати в суд на інших виробників, першою ціллю виявився Apple:
Нокія найбільше доклалася до розвитку мобільних телефонів, і за час свого існування запатентувала десять тисяч технологій, потративши близько сорок трьох мільярдів доларів на розвиток цих технологій. Всі фірми випускаючі мобільні телефони платять Нокії податок за використання її технологій у своїх апаратах. Останнім часом частка продажу Нокії сильно зменшилася, навідмінно від iPhone, який сильно почав піджимати по продажах Нокію. iPhone різко витісняє Нокію з основного місця прибутку Нокії, Європи. Побачивши це, нокія вирішила попросити мані від Еппл за свої технології, проте Apple відмовився, це й усе вирішило, Нокія швидко подала в суд на Еппл за несплату за використання технологій, справа розслідується і чи відсудить Nokia гроші у своїх кокурентів - невідомо.
Наступним позувом, став позув на 11 виробників дисплеїв для мобільних тедефонів. Nokia обгрунтувала це так, ніби-то всі виробники дисплеїв підписали контракт, про підняття цін на дисплеї для фірми Нокії. Тіпа для інших виробників ціни на дисплеї були дешевші, від дорогого дисплею, дорожчали і мобільні телефони Нокії. Нокія заявила, що ці виробники вже 10 років вішають лапшу на вуха і продають дисплеї дорожче, але цікаво те, що Nokia вимагає в три рази більшу суму за ту, яку вона могла втратити. Всі ці цікаві факти відбуваються завдяки кризі. Motorola і Fly взагалі здихають, Sony Ericsson - скорочує кадри, а інвестори Нокії побачивши втрату коштів просто бісяться. Зате Apple і HTC, маючи в обороті набагато менше грошей, отримали в декілька раз більшу виручку від Нокії. Як я вже сказав, інвестори - бісяться, так що Нокія (Як і будь-яка імперія) починає завалюватись, конкуренти не будуть чекати, на місце Нокії вже давно претендує Samsung Mobile, який під час кризи також заробляє непогано. Особливісті заробітку Samsung ми вже знаємо - це дешеві, сенсорні несмартфони, такі, як Star і Corby. Тепер Samsung за своє довге існування хоче керувати мобільним ринком, а з таким оборотом, що Samsung випускає смартфони і на Windows Mobile, і на Symbian, і на Android - Apple йому не страшний. Мода сильно міняється, декілька років тому Symbian смартфон - це був комп'ютер в кишені, тепер це місце з легкістю завоювали молоді системи, а саме найсильніші зних є: Windows Mobile, iPhone OS та новоспечений Android.

Немає коментарів:

Дописати коментар